"Canal Festa de la Ciència TV" 2009

fdlc_foto.jpg
Estudiants entrevistant a Dani Jiménez


En el marc de la "Festa de la Ciència" que es celebra al Juny, organitzem l'activitat “Festa de la Ciència TV". Són dos canals de TV per Internet on s'emeten, en directe, reportatges sobre el que es fa a la Festa. Aquests reportatges els realitzen equips d'alumnes de secundària de les escoles o instituts de Barcelona. Els equips estan integrats per un realitzador, un presentador, un càmera i un productor.

Els reportatges es fan utilitzant telèfons mòbils com a càmera. El sistema que es fa servir és Kyte.tv, una plataforma gratuïta que permet la definició de "canals". Si no s'està fent cap reportatge en directe, el canal emet els ja realitzats en mode carrousel. Quan es transmet un de nou, el reportatge en directe interromp l'emissió dels diferits.

Al propi recinte de la Festa de la Ciència es munta una carpa amb una pantalla i un projector connectat a Internet on s'emeten els canals de la Festa per al públic que es vol asseure a veure-ho. Des de que es comença a emetre tot surt per Internet.

Podeu veure el reportatge que va filmar l’Info-K (C33) emès el 15/06/09, que explica molt bé el format a:
http://www.tv3.cat/videos/1306149/La-Festa-de-la-Ciencia-2009

"Reporters en Acció" 2010


Una iniciativa semblant és la que vam dur a terme en l'espai "Recerca en Acció" al Saló de l'Ensenyament. En aquest cas fèiem una "formació exprés" de com fer una entrevista i de com manipular la càmera. Aleshores els joves triaven personatge dintre de l'espai científic de Recerca en Acció i l'entrevistaven. Les entrevistes s'emetien en directe per internet i després quedaven penjades. A més, al Saló de l'Ensenyament es podien veure en pantalla gran.

Des de Tv3, el programa TVIST, ens va fer un reportatge tot explicant-ho. La primera part del reportatge és de l'espai del Quèquicom (programa de divulgació científica) del qual també en formem part i la segona part del "Reporters en Acció".